JACKSON BROWNE – UNTIL JUSTICE IS REAL (single)

Artiest info
Website
facebook

Label: Inside Recordings
Info: Hemifran

Eind juli 2021 verscheen de nieuwe full-cd “Downhill From Everywhere” van Jackson Browne, zijn vijftiende soloalbum en zeven jaar na de vorige plaat “Standing In The Breach”. Voorafgaand aan de release van dat album werden er ook al twee singles uit deze plaat getrokken met eerst de titelsong en daarna het rocknummer “My Cleveland Heart”. Daar komt nu een derde single uit de cd van deze singer-songwriter uit Los Angeles bij in de vorm van de themasong “Until Justice Is Real”, een folkrocknummer dat werd geschreven voor de soundtrack van de film “How Does It Feel To Be A Problem?” van regisseur Thomas Keith.

In die film spelen de 75-jarige Amerikaanse acteur en politiek activist Danny Glover, rockzanger Henry Rollins en de op 29 augustus 2021 overleden 91-jarige acteur Edward Asner de hoofdrollen. Er wordt in de film door de ogen van de ‘Black Lives Matter’-beweging in Amerika naar de rassenproblematiek gekeken en naar een gemeenschap waarin de zwarte medemens nog steeds niet welkom lijkt te zijn.

In de songtekst vraagt Jackson Browne zich af: “What is well being, what is health?, What is illusion and what is true?, What is my purpose – what can I do?, What does the future need from me?”.

Op deze derde single staat het nummer “Until Justice Is Real” in een zogeheten ‘radio edit’-versie en ook in de versie zoals de song op zijn album te horen is. Het liedje kunt u ook beluisteren op de video bij deze recensie. De muzikanten die het door Jackson Browne gecomponeerde nummer hebben ingespeeld zijn bassist Bob Glaub, gitaristen Waddy Wachtel en Val McCallum, drummer Mauricio Lewak en Greg Leisz op lap steel, terwijl de vrouwelijke backing vocals afkomstig zijn van Alethea Mills en Chavonne Stewart.

Het racisme, de economische crisis en de klimaatproblematiek zijn actuele onderwerpen die ons allemaal zouden moeten aanbelangen en bezighouden. Misschien kan Jackson Browne met deze geëngageerde song helpen om ons geweten wakker te schudden en ons bewust maken dat we samen naar oplossingen voor al deze problemen moeten helpen zoeken.

(valsam)
“’Until Justice Is Real’ is the third single taken from the latest album ‘Downhill From Everywhere’ from L.A.’s singer-songwriter Jackson Browne. The song can also be heard on the soundtrack for the thematic film ‘How Does It Feel To Be A Problem?’ of director Thomas Keith. The movie is dealing with racial, economic en climatological problems and injustice as perceived through the eyes of the American ‘Black Lives Matter’-movement.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JACKSON BROWNE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.